ANWB AutoMaatje gaat starten in Aalsmeer

Ook in de gemeente Aalsmeer zijn er veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij niet zo vaak de deur uit kunnen als zij zouden willen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en is daarom helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Goed nieuws: 2 maart a.s. gaat ANWB AutoMaatje Aalsmeer van start!

ANWB AutoMaatje Aalsmeer biedt hiervoor een oplossing en wil inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart helpen mobiel en actief te blijven. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten vervoeren tegen een geringe onkostenvergoeding. Elke rit is meer dan vervoer alleen. De vrijwillige chauffeur kan eventueel iemand naar binnen begeleiden. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact.

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Aalsmeer, kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan kaarten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

ANWB AutoMaatje is al actief in 70 gemeenten en AalsmeervoorElkaar en Participe Amstelland zullen in samenwerking met de gemeente Aalsmeer op 2 maart 2020 ANWB AutoMaatje Aalsmeer starten.

Lees hier meer over ANWB AutoMaatje in Uithoorn en Aalsmeer.

Vrijwilliger worden bij AutoMaatje Aalsmeer?

ANWB AutoMaatje Aalsmeer is op zoek naar vrijwillige chauffeurs en vrijwilligers die deelnemers telefonisch te woord willen staan en/of de ritten plannen. U kunt zich al aanmelden via:

info@automaatje-aalsmeer.nl 0297-303141

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9:00 tot 12:00 uur. Ritten zijn mogelijk vanaf 2 maart a.s. U kunt zich al wel aanmelden als vrijwillige chauffeur of planner.